Livrare Gratuita de la 179 Lei

0771 094 718

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Ce este disfunctia erectila?

Disfunctiile erectile

Disfunctiile erectile nu sunt un lucru neobisnuit. In fapt, cei mai multi barbati se vor confrunta sub o forma sau alta cu aceasta problema pe parcursul vietii. Uneori aceasta afectiune poate avea o scurta durata si adesea poate fi cauzata de stres, oboseala cronica sau exces de alcool. Alteori, disfunctiile erectile pot avea cauze fizice sau psihice. Daca te confrunti cu disfunctii erectile pe perioade indelungate de timp este recomandat sa te adresezi medicului specialist inainte de a cauta remedii pe cont propriu. 

Nu toti barbatii au aceleasi simtome asociate disfunctiei erectile. Unele persoane nu pot avea deloc erectie, alte persoane isi pierd erectia chiar inainte de contactul sexual, in timp ce altele nu pot obtine o erectie suficient de ferma.

Cat de frecvente sunt Disfunctiile Erectile? 

 • Incidenta globala a disfunctiilor erectile este estimata sa afecteze 322 de milioane de barbati pana in 2025. (International Journal of Impotence Research, 2000)
 • Disfunctiile erectile afecrteaza aproximativ 30 de milioane de barbati din Statele Unite. (Current Opinion in Nephrology and Hypertension, 2012)
 • 1 din 10 barbati este estimat a se confrunta cu o forma de disfunctie erectila pe parcursul vietii. (Cleveland Clinic, 2019).

Statistici in functie de varsta

 • DE afecteaza aproximativ 10% din barbatii apartinand fiecarei decade. Spre exemplu, in cohorta de varsta 50-59 de ani, aproximativ 50% dintre barbati se confrunta cu disfunctii erectile, proportia scazand cu fiecare decada. (University of Wisconsin Health, 2019)
 • Barbatii trecuti de 40 de ani se confrunta cu un risc crescut de a fi afectati de disfunctii erectile complete. (The Journal of Urology, 1994) 
 • DE este mai putin frecventa in randul barbatilor tineri. In trecut se credea ca doar 5% pana la 10% dintre barbatii sub 40 de ani sufera de disfunctii erectile. Studii mai recente arata ca disfunctia erectila este o problema pentru 26% dintre barbatii sub 40 de ani. (Boston University School of Medicine, 2002) (The Journal of Sexual Medicine, 2013) 
 • Ejacularea prematura este mai comuna in randul barbatilor tineri. (The Journal of Sexual Medicine, 2013)

Disfunctiile erectile in functie de cauza

 • DE sunt cauzate de tratamentele medicamentoase in cazul a 25% dintre barbati. Tratamentele medicamentoase pentru reglarea tensiunii arteriale sunt una dintre cele mai comune cauze pentru disfunctia erectila indusa de tratamente medicamentoase. (Boston University School of Medicine, 2002) 
 • Bolile cardio-vasculare sunt una dintre cele mai comune cauze naturale ce conduc la aparitia disfunctiei erectile, cu 64% dintre dificultatile de a obtine o erectie fiind asociate unui infarct si 57% asociate unei operatii de bypass. (Boston University School of Medicine, 2002) 
 • 35% pana la 75% dintre barbatii care sufera de diabet se vor confrunta cu disfunctii erectile. (Boston University School of Medicine, 2002) 
 • Pana la 40% dintre barbatii cu insuficienta renala vor fi afectati de disfuntiile erectile intr-o anumita masura. (Boston University School of Medicine, 2002)
 • 30% dintre barbatii care sufera de boli pulmonare obstructive cronice vor suferi de impotenta. (Boston University School of Medicine, 2002)
 • Fumatul sau consumul de droguri este o cauza frecventa a disfunctiilor erectile in randul barbatilor tineri. (The Journal of Sexual Medicine, 2013)
 • Obezitatea si diabetul sunt responsabile pentru 8 milioane dintre cazurile de disfunctie erectila. (Polski Merkuriusz Lekarski, 2014)
 • Majoritatea (79%) dintre barbatii care se confunta cu disfunctii erectile sunt supraponderali. (Polski Merkuriusz Lekarski, 2014)

Cum sunt tratate simptomele disfunctiei erectile? 

Simptomele disfunctiei erectile pot fi tratate in moduri diferite. Spre exemplu, unii barbati observa o ameliorare a simptomelor sau disparitia completa a disfunctiei erectile in momentul in care isi schimba dieta si adopta un stil de viata activ si sanatos. Alti barbati observa o imbunatatire cu ajutorul suplimentelor alimentare, in timp ce altii au nevoie de remedii medicale de specialitate (inclusiv chirurgicale, sau medicamentoase). Suplimentele alimentare precum Coolmann Potency Direct sau ErectaVit Erection Stim sunt sub forma de tablete, pot fi ingerate cu usurinta si pot fi achizitionate de la plafar, farmacii sau din magazine online fara a avea nevoie de o reteta de la medicul curant. Cu toate acestea, daca simptomele disfunctiei erectile sunt severe si se intind pe o lunga perioada de timp, cel mai bun lucru este sa va adresati unui medic specialist pentru a elimina cauzele medicale ale aparitiei disfunctiei erectile.

Cum este diagnosticata disfunctia erectila?

De vreme ce simptomele disfunctiei erectile variaza la fiecare persoana in parte, barbatii pot dori sa se adreseze unui medic de specialitate inainte de a decide asupra unui tratament, dar si pentru a descoperi daca exista probleme de sanatate asociate care au condus la aparitia disfunctiei erectile. 

Un medic specialist iti va oferi un tablou complet cu privire la starea ta de sanatate si iti vor spune si daca unul dintre tratamentele pe care le urmezi pentru alte afectiuni iti afecteaza performanta sexuala. Totodata, un medic iti poate recomanda medicamentele care se elibereaza doar pe baza de reteta. 

Care sunt cauzele disfunctiei erectile?

Mici vase de sange asigura circulatia in corpul penisului, iar cand un barbat este excitat, o intensificare a fluxului sanguin in corpul penian asigura erectia. Disfunctiile erectile pot avea loc pentru ca aceste vase de sange sunt blocate din varii cauze. Din cauza faptului ca vasele de sange din corpul penian sunt foarte subtiri pot aparea blocaje. Lucruri precum fumatul, diabetul sau lipsa de miscare pot afecta in mod negativ performanta sexuala. Simptome ale disfunctiei erectile pot aparea si ca urmare a unor cauze psihologice sau emotionale precum anxietatea sau depresia. Uneori disfunctiile erectile pot aparea ca urmare a unui tratament medicamentos pentru o alta afectiune. Starea de sanatate poate contribui, de asemenea, in aparitia diverselor forme de disfunctie erectila. Problemele de circulatie inseamna ca fluxul sanguin este restictionat, iar dezechilbrele hormonale sau loviturile in zona pelvina pot afecta, de asemenea, capacitatea de a obtine o erectie sau de a o mentine pe termen lung. 

Ar trebui sa discut cu partenera problemele legate de erectie?

Sa ignori simptomele disfunctiei erectile si sa incerci sa ii ascunzi partenerei ce se intampla poate fi tentant intr-o prima faza, insa exista riscul sa fiti afectati amandoi in mod negativ de aceasta decizie. Tu, in primul rand, pentru ca disfunctia erectila ar putea insemna ca te confrunti si cu alte probleme de sanatate, iar partenera ta, pentru ca sr putea concluziona ca simptomele disfunctiei erectile sunt un semn al lipsei tale de atractie fata de ea. Disfunctia erectila este o problema medicala si nu este vina nimanui pentru aparitia acesteia. Comunicand cu partenera ii va oferi posibilitatea sa iti ofere sprijin si sa cautati impreuna noi moduri de a va bucura de intimitate. 

Majoritatea cazurilor de disfunctie erectila poate fi tratata si aproape 50% dintre barbatii peste 50 de ani sufera de acestea afectiune. 

Ce alte solutii exista pentru ameliorarea simptomelor disfunctiei erectile? 

Disfunctiile erectile pot fi tinute sub control in diferite morduri - prin intermediul schimbarilor de dieta si de stil de viata, prin intermediul tratamentelor medicamentoase, sau a terapiei hormonale. Cu toate acestea, exsista cazuri in care disfunctia erectila poate fi ameliorata cu suplimente alimentare care nu necesita o reteta de la medicul specialist. 

Este important, totusi, sa ai in vedere, ca suplimetele alimentare nu amelioreaza nicio afectiune conexa disfunctiei erectile si, in masura in care aceasta este cauzata de un tratatement medicamentos pentru o afectiune, sau de o afectiune curenta, acestea nu vor elimina nici cauzele, nici simptomele. Daca simptomele disfunctiei erectile se intind 

Pompele pentru Penis 

Pompele pentru penis pot fi un adjuvant util in cazul disfunctiilor erectile. Modul de functionare al unei pompe de penis este simplu: pozitionezi penisul in cilindrul de suctiune, iar pompa va genera vacuum. Acest lucru permite o imbunatatire a fluxului sanguin in corpul penian, lucru care incurajeaza erectia. 

Daca ai intrebari cu privire la disfunctiile erectile iti recomandam sa te adresezi unui medic specialst.