Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Sexualitate

2022-05-28

Ce este sexualitatea?

Sexualitatea este un termen complex care cuprinde un curcubeu de identități sexuale. Ea se referă la modul în care o persoană alege să se identifice din punct de vedere sexual pe baza a ceea ce simte, a atracțiilor și preferințelor sale sexuale. Nu se referă exclusiv la cine sau cu ce identitate de gen preferă să facă sex. Sexualitatea depinde de persoană și nu ține cont de ceea ce cred ceilalți despre ea.

În timp ce sexualitatea este fluidă și se poate schimba pentru fiecare persoană în timp, există etichete comune ale identității sexuale. Acestea includ heterosexualitatea, lesbianismul, homosexualitatea, bisexualitatea, transsexualitatea, queer și asexualitatea. Chiar și cu aceste etichete, identitatea sexuală a unei persoane depinde de ea însăși; și nu ar trebui să fie supusă la abuzuri sau discriminare pentru aceasta. Din nefericire, abuzul și discriminarea bazate pe sexualitate există în societatea modernă.