Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Pozția sexuală 69

2022-05-28

Ce este poziția sexuală 69?

Poziția 69 este o poziție sexuală în care partenerii își pot face sex oral unul altuia în același timp. Este una dintre cele mai incitante poziții sexuale în care se experimentează sexul oral mutual. Cunnilingusul și felația, care sunt forme de sex oral, au loc în același timp. Cunnilingusul este un tip de sex în care organele genitale feminine sunt stimulate de partener cu limba, dinții sau buzele, iar felația este un tip de sex în care organele genitale masculine sunt stimulate prin intermediul gurii, a limbii și a gâtului. În poziția 69, poziționarea părților permite, de asemenea, anilingus, ceea ce înseamnă stimularea orală a anusului.

Cum să faci poziția sexuală 69?

Pentru o experiență de sex oral confortabilă, partenerii trebuie să fie poziționați corect. În primul rând, ar trebui să se decidă dacă bărbatul sau femeia va fi deasupra sau dedesubt.
Scenariul în care bărbatul se află în partea de jos și femeia în partea de sus este cel mai frecvent.
Părțile sunt aliniate în poziție astfel încât capetele lor să coincidă cu organele genitale.
Pentru o poziție sprijinită, femeia este ajutată de picioarele bărbatului, iar bărbatul de șoldurile femeii.
Organele genitale sunt stimulate reciproc cu ajutorul buzelor, limbii și dinților.
Cuplurile care doresc să adauge un plus de emoție pot prefera jucăriile sexuale.

Câte tipuri de poziții 69 există?

Dintre numeroasele moduri în care oamenii se bucură de poziția 69, cele mai importante trei tipuri de bază sunt următoarele:

Poziția 69 culcat

Este una dintre cele mai confortabile metode. În această metodă clasică, bărbatul se află de obicei în partea de jos, iar femeia în partea de sus. În poziția înclinată 69, femeia se sprijină pe genunchii bărbatului, iar bărbatul se sprijină pe șoldurile femeii.

Poziția 69 în culcat lateral

Această poziție 69, în care coapsele sunt folosite ca pernă, este cea mai confortabilă dintre toate. Nepotrivirea de greutate și înălțime a părților nu reprezintă un dezavantaj. În această poziție, capul este așezat pe o parte pentru a coincide cu zonele genitale. Vederea din ochi de pasăre a cuplurilor în poziția 69, culcate pe o parte, seamănă cu simbolul "yin yang".

Poziția 69 în picioare

Este cea mai dificilă poziție 69, necesitând măiestrie sexuală. În această metodă preferată de cuplurile curajoase, bărbatul stă în picioare, iar femeia se află în brațele bărbatului, cu capul în jos. În cazul în care nu se realizează coordonarea fizică, aceasta poate cauza o experiență inconfortabilă și vătămări.

Care sunt beneficiile poziției 69?

Excitație reciprocă: Experiențele sexuale în care doar unul dintre parteneri ejaculează nu reprezintă o opțiune dezirabilă. Poziția 69, în care ambele părți pot fi satisfăcute în același timp, este cea mai excitantă formă de sex oral.

O nouă experiență sexuală: 69 este o poziție care necesită timp pentru a fi stăpânită. Atunci când trucurile sunt învățate, îi ajută pe parteneri să se înțeleagă mai bine unul pe celălalt. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a îmbunătăți sincronizarea și coordonarea în sex. Atunci când lucrurile devin monotone în dormitor, acesta va da culoare vieții sexuale și va crește din nou entuziasmul.

Economie de timp: Poziția 69, în care se practică simultan sexul oral, este o poziție care combină preludiul cu sexul adevărat. Acest lucru înseamnă satisfacție pentru ambele părți într-un timp mai scurt.

Mai puține riscuri: Riscul de a contracta infecții cu transmitere sexuală este mai mic decât în cazul sexului vaginal și anal neprotejat. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că există riscul de infectare cu chlamydia, gonoree, herpes și sifilis, care pot fi transmise prin sex oral.

Este poziția 69 dăunătoare?

Eroare de sincronizare: La începători, una dintre părți poate ejacula înaintea celeilalte. Această situație, care este văzută ca fiind unul dintre neajunsurile poziției 69, provoacă întreruperea plăcerii în sex.

Nepotrivirea în înălțime și greutate: În cazul în care una dintre părți este mai grea sau mai scundă, acest lucru poate face ca lucrurile să devină mai ciudate. Pentru o experiență mai confortabilă, partenerii ar trebui să fie compatibili ca înălțime și greutate.

Poziționare inconfortabilă: 69 nu este o poziție perfectă pentru sexul oral. Probleme precum durerea și lipsa de aer pot apărea în cazul experiențelor prelungite. Pentru o experiență mai confortabilă, ar trebui încercată metoda realizată culcat pe o parte, în locul poziției clasice 69.

Surse: 

  • Rose Surnow & Julia Pugachevsky - Sixty-Nine (69)
  • Laura Rose Halliday - 69 Sex – Ultimate Guide to The 69 Position (Orgasm Together)
  • GG Ray - The Pros and Cons of 69
  • Health Site - The 69 sex position — have you tried it?
  • Planned Parenthood – What is 69?