Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Orgasm

2022-05-28

Ce este orgasmul?

Potrivit Clinical Psychology Review, există cel puțin 26 de definiții ale orgasmului. În termeni clinici, orgasmul este o descărcare bruscă a tensiunii sexuale, care are ca rezultat contracții musculare și modificări ale ritmului cardiac, ale tensiunii arteriale și ale tiparelor de respirație.

Cu alte cuvinte, un orgasm apare brusc după acumularea tensiunii sexuale, creând o senzație intensă de plăcere. La bărbați, orgasmul poate fi însoțit de ejaculare.

Orgasmele sunt răspunsuri fiziologice și psihologice complexe la activitatea sexuală, ceea ce face ca definirea lor într-un mod precis să fie destul de dificilă. Orgasmul implică adesea stimularea organelor sexuale, cum ar fi penisul, clitorisul sau punctul G, dar orgasmul poate apărea și ca răspuns la stimulii de pe alte părți ale corpului, sau chiar ca răspuns la gânduri sau stimuli vizuali.

Un orgasm include următoarele faze: faza de excitație, faza de platou, faza orgasmică și faza de rezolvare. Durata acestor faze variază în mod individual și în funcție de fiziologia persoanei.

Un orgasm este adesea considerat sfârșitul actului sexual, deși nu trebuie să fie neapărat așa.

Este rar ca ambii parteneri să poată avea orgasm în același timp. Dacă scopul tău este să ajungi la orgasm, asigură-te că și partenerul tău este satisfăcut. Orgasmele sunt o parte minunată a sexului, dar nu sunt singura sursă de plăcere. Încercați să explorați sexul dincolo de orgasm prin tantra sau alte tehnici.