Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

În cât timp poți face o femeie să aiba orgasm?

2022-05-29

Câte minute îți ia să aduci o femeie la orgasm?

Timpul mediu în care femeile ajung la orgasm este de 10-15 minute. Răspunsul la întrebări precum modul în care o femeie se bucură de actul sexual și în câte minute ejaculează depinde de tipul de activitate sexuală. Sexul oral, stimularea clitoridiană, actul sexual vaginal sau masturbarea afectează direct durata și nivelul de satisfacție.

În câte minute are o femeie are un orgasm?

Orgasmul feminin are loc în medie în 14 minute. Un studiu publicat de Journal of Sexual Medicine în 2020 arată că timpul pentru a ajunge la orgasm la femeile heterosexuale variază între 12,76 și 14,06 minute. Potrivit studiului realizat pe 645 de femei cu o vârstă medie de 30 de ani, 17% dintre participante au declarat că nu au avut orgasm niciodată. [1]

Metode pentru a accelera orgasmul unei femei

La femei, satisfacția sexuală se obține nu numai prin penetrare, ci și prin stimularea clitorisului, sex oral și masturbare.

Metodele care vor accelera orgasmul femeilor sunt următoarele:

Preludiu mai lung

Poate părea ilogic să petreci timp în preludiu pentru a accelera orasmul unei femei; totuși, cercetările sugerează contrariul. Potrivit unui studiu publicat în 2018, femeile care încep activitatea sexuală cu un sărut pasional au mai multe șanse de a avea orgasm. [2]

Un alt studiu realizat pe cupluri heterosexuale arată că 40% dintre cei care au avut preludiu între 1-10 minute și 60% dintre cei care au avut preludiu mai mult de 20 de minute au avut orgasm. [3]

Concentrează-te pe clitoris

Contrar credinței populare, orgasmul la femei nu este legat de penetrare, ci de clitoris. Într-un studiu publicat în Journal of Sex & Marital Therapy, 80% dintre femeile care au participat la un studiu au declarat că au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a ajunge la orgasm. [4] Stimularea clitorisului în timpul actului sexual cu degetele, cu un vibrator sau cu alte jucării sexuale poate accelera orgasmul.

Sex oral

Înainte de actul sexual, sexul oral practicat de bărbat față de femeie crește stimularea clitorisului și accelerează orgasmul. Un studiu din 2016 arată că timpul până la orgasm este scurtat în măsura în care femeile sunt expuse la sex oral. [5] Deși nu toate femeile din rândul participantelor care au primit sex oral de la partenerul lor au ajuns la orgasm, s-a observat că acesta a încurajat ejacularea.

Încercarea de noi poziții

Încercarea de noi poziții sexuale este o modalitate excelentă de a menține vie emoția sexuală și de a aprinde dorința. Un studiu din 2006 spune că femeile au mai multe șanse de a avea orgasm în poziții active, cum ar fi cowgirl, sau atunci când sunt puse în practică mai multe poziții sexuale. [6]

Exersează mai mult

Învățarea orgasmului pentru femei este un proces și devine mai ușor cu ajutorul practicii. Experimentând masturbarea cu diferite fantezii sexuale, femeia își poate învăța propriul corp și nevoile sale în drumul spre orgasm. Folosirea lubrifianților și a gelurilor de masaj în timpul masturbării favorizează excitarea și accelerează orgasmul.

Cât timp durează orgasmul feminin?

Orgasmul feminin durează mai mult decât cel al bărbaților și este în medie 13-51 de secunde. Orgasmul se produce prin contracția ritmică a mușchilor vaginali la un interval de aproximativ 0,8 secunde.

Procesul fiziologic al orgasmului feminin este explicat prin modelul în patru etape al lui Masters și Johnson, care au făcut o descoperire importantă prin cercetările lor asupra sexualității:

Emoții: Atunci când o femeie este stimulată fizic și psihologic, vasele de sânge din organele genitale se dilată. Fluxul crescut de sânge face ca lichidul să treacă prin pereții vaginali, umflând și umezind vulva. În acest stadiu, bătăile inimii și respirația se accelerează, iar tensiunea arterială crește.

Elevația: Partea inferioară a vaginului devine dură pe măsură ce fluxul sanguin ajunge la punctul final. Mărimea sânilor crește cu până la 25%, ceea ce face ca mameloanele să devină mai puțin erecte. Clitorisul se retrage spre osul pubian și dispare din peisaj.

Orgasm: Mușchii genitali din partea inferioară a uterului și a vaginului se contractă ritmic, ceea ce duce la orgasm. Spre deosebire de bărbați, majoritatea femeilor nu au o perioadă de regenerare după orgasm. Prin urmare, ele pot avea mai multe orgasme atunci când sunt stimulate din nou după climax.

Sfaturi pentru a prelungi orgasmul feminin

Deși timpul de orgasm al femeilor este, de obicei, mai lung decât al bărbaților, este posibil să vorbim despre diferite metode pentru cei care nu vor să se mulțumească cu acest lucru:

- O scurtă pauză în masturbare și sex la femei poate face ca următorul orgasm să fie mai puternic și mai lung.

- Libidoul femeilor atinge un maxim în timpul ovulației. Din acest motiv, experimentarea sexualității prin urmărirea ciclului menstrual prelungește durata orgasmului.

- Folosirea lubrifiantului în timpul sexului sau masturbării oferă un nivel mai ridicat de excitare, plăcere și satisfacție. Gelul lubrifiant SEX de la Bijou Indiscrets ajută la un orgasm puternic și îndelungat prin intensificarea senzațiilor.

- Îmbrățișările și atingerile pot fi cheia unui orgasm mai bun în viața sexuală prin declanșarea secreției de oxitocină, cunoscută și sub numele de hormonul iubirii.

Este necesar să ejaculezi pentru a avea un orgasm?

Ejacularea la femei este o problemă mai complexă și mai controversată decât la bărbați. Atunci când o femeie este stimulată sexual, poate avea loc ejacularea; cu toate acestea, ejacularea și orgasmul nu trebuie să aibă loc în același timp.

Ejacularea feminină se produce în două moduri diferite:

Squirting: Aceasta apare atunci când o cantitate mare de lichid, de obicei incolor, inodor și fără gust, țâșnește din uretră. Un studiu din 2014 afirmă că lichidul acumulat în vezica urinară în timpul excitației părăsește uretra odată cu orgasmul. [7]

Ejacularea normală: Acest tip de ejaculare, care seamănă mai mult cu sperma masculină, se produce prin secreția unui lichid lăptos și gros în interiorul vaginului.

Surse: 

 1. The Journal of Sexual Medicine - Time to Orgasm in Women in a Monogamous Stable Heterosexual Relationship, 2020
 2. David A. Frederick - Differences in Orgasm Frequency Among Gay, Lesbian, Bisexual, and Heterosexual Men and Women in a U.S. National Sample, 2018
 3. Richard E. Jones PhD, Kristin H. Lopez Ph - The Human Sexual Response, Human Reproductive Biology (Fourth Edition), 2014
 4. Debby Herbenick - Women's Experiences With Genital Touching, Sexual Pleasure, and Orgasm: Results From a U.S. Probability Sample of Women Ages 18 to 94, 2017
 5. Osmo Kontula - Determinants of female sexual orgasms, 2016
 6. Diana T. Sanchez - Sexual submissiveness in women: costs for sexual autonomy and arousal, 2006
 7. Samuel Salama - Nature and Origin of “Squirting” in Female Sexuality, 2014
 8. Refinery 29 - Want To Orgasm Faster? Try This
 9. Medical News Today - What is female ejaculation?
 10. Medical News Today - Everything you need to know about orgasms
 11. Mens Health - Women Reveal How Long It Takes Them To Orgasm
 12. Women’s Health Magazine - 10 Ways To Have Better, Stronger Orgasms