Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Hipersexualitate

2022-06-11
Hipersexualitate

Ce Este Hipersexualitatea

Hipersexualitatea, cunoscută și sub numele de tulburare hipersexuală sau dependență de sex, este o tulburare marcată de un set de criterii foarte specifice pe parcursul a șase luni sau mai mult. Acestea includ impulsuri, acțiuni sau fantezii sexuale care corespund la patru sau mai multe dintre aceste cinci criterii:

  1. Permiterea unor cantități excesive de timp pentru a fi consumate de gânduri și dorințe sexuale, precum și de planuri de a acționa în consecință.
  2. Utilizarea recurentă a sexului (chiar și a fanteziei) pentru a face față unor lucruri precum plictiseala, anxietatea sau depresia.
  3. Utilizarea recurentă a sexului (chiar și a fanteziei) pentru a face față stresului.
  4. Încercări eșuate repetate de a reduce activitățile sexuale.
  5. Comportament sexual continuu, fără a ține cont de riscurile fizice sau emoționale pe care le poate prezenta pentru sine sau pentru ceilalți.

În plus, un diagnostic depinde de faptul dacă funcția zilnică a pacientului este afectată de comportamentele sexuale și dacă aceste comportamente pot fi legate de utilizarea medicamentelor sau de apariția unui episod maniacal.

Conceptul de dependență sexuală si "activitate sexuala excesiva" este foarte dezbătut. Deoarece atât de multe dintre comportamente pot indica alte tulburări, cum ar fi depresia și tulburările de anxietate, mulți sunt de părere că comportamentele sexuale sunt pur și simplu simptome ale acestor tulburări și că cel mai bine ar fi să se trateze problema de bază. Cu toate acestea, există un argument puternic în favoarea ideii că termenii "hipersexualitate" și "dependent de sex" oferă persoanelor care se luptă cu aceste probleme (indiferent de ceea ce le-a provocat) un punct de pornire de la care să lucreze pentru a se simți mai bine.

Comentarii

Noi la i-Vibe apreciem disponibilitatea ta de a scrie o recenzie si de a ajuta alti clienti sa ia decizii in cunostinta de cauza. Iata cateva indicatii pentru a profita la maximum de recenzia ta: Produsul a fost asa cum este descris? Este conform asteptarilor, da/nu, undeva intre? A fost eficient pentru destinatia sa? Este un produs pe care l-ai cumpara din nou sau l-ai recomanda prietenilor? Va rugam sa retineti:i-Vibe isi rezerva dreptul de a sterge continutul inselator sau inutil, continut care nu poate fi verificat sau continut referitor la produse care nu au fost achizitionate de la i-Vibe.

Scrie o recenzie