Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Ce înseamnă bisexual? Ce este bisexualitatea?

2022-10-03
bisexual steag

Ce înseamnă bisexual? Ce este bisexualitatea?

Bisexual este folosit pentru persoanele care simt atracție fizică sau sexuală atât față de bărbați, cât și față de femei. Acest termen, a cărui definiție modernă a început să apară în secolul al XIX-lea, este o combinație a cuvintelor "bi", care înseamnă doi, și "sexual", care înseamnă sexual.

Cât de frecventă este bisexualitatea în întreaga lume?

Deoarece există puține studii pe această temă și majoritatea cercetărilor privind sexualitatea se concentrează pe heterosexualitate și homosexualitate, nu se poate spune nimic clar, dar, potrivit cercetării publicate de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA în 2016 [1], rata femeilor bisexuale este de 5,5%. Proporția bărbaților este de 2%. Un alt studiu realizat în 2011 de Institutul Williams al Școlii de Drept din cadrul UCLA [2] arată că 1,8% dintre adulții din SUA nu se autoidentifică drept bisexuali.

Care este diferența dintre bisexualitate și pansexualitate?

Deși bisexualitatea și pansexualitatea au definiții similare, există o diferență clară între ele. În timp ce bisexualii sunt atrași de persoane de același sex, pansexualii pot fi atrași fizic sau emoțional de persoane de orice gen (femeie trans, bărbat trans, intersexuali etc.). Distincția de bază între cele două este: atracția sexuală și emoțională a bisexualilor față de mai mult de un gen și a pansexualilor față de toate genurile. Prefixul "pan" din cuvântul pansexual înseamnă "toate". Indiferent de gen, persoanele de sex masculin, feminin, transsexuale, intersexuale, etc. pot stârni o atracție fizică sau emoțională. 

Cum știe o persoană dacă este bisexuală?

Cei care caută un răspuns la întrebarea dacă sunt bisexuale ar trebui mai întâi să înțeleagă bisexualitatea și apoi să-și pună la îndoială orientarea sexuală. Conform definiției bisexualității, se pot defini astfel persoanele care simt atracție sexuală sau romantică față de același sex sau față de sexul opus. A fi bisexual poate avea diferite semnificații în funcție de persoană, deoarece are mai multe tipuri de sub-orientare .

Cum arată steagul bisexual?

Steagul bisexual a fost lansat pentru prima dată la 5 decembrie 1998 pentru a crește vizibilitatea bisexualilor în societate. Proiectat de Michael Page, steagul constă într-o formă dreptunghiulară cu trei dungi orizontale de culori diferite. Culorile roz, albastru și violet, care reprezintă un amestec al acestora, de pe steagul bisexual au semnificații diferite.

Roz: Este situată în partea de sus a steagului și reprezintă relația homosexuală.

Albastru: Albastrul din partea de jos a steagului reprezintă o relație heterosexuală cu un interes pentru sexul opus.

Mov: Culoarea mov, care este o combinație între roz și albastru, reprezintă relația bisexuală.

[SURSE]

[1] US Department of Health and Human Services - National Health Statistics Reports

[2] William Institute School of Law - How many people are lesbian, gay, bisexual and transgender?

Bisexual Resource Center – What is Bisexuality?

Vanessa Celis – Differences Between Bisexuality and Pansexuality

Janet Brito, Ph.D., LCSW, CST – Is Being Bisexual the Same Thing as Being Pansexual?

Minus18 Organization– What's the difference between bisexual and pansexual?

Timothy J. Legg, Ph.D., CRNP – What is Bisexual

US Department of Health and Human Services - National Health Statistics Reports

William Institute School of Law – How many people are lesbian, gay, bisexual and transgender?

American Psychological Association – Understanding Bisexuality

Unitarian Universalists Association – Bisexuality 101

Andy Coghlan – Survival of genetic homosexual traits explained

Jennifer Wilber – How to Know If You Are Bisexual

Andrea Camperio Ciani – Genetic Factors Increaes Fecundity in Female Maternal Relatives of Bisexual Men as in Homosexuals

Tamsin Osborne – Bisexuality passed on by 'hyper-heterosexuals'

Comentarii

Noi la i-Vibe apreciem disponibilitatea ta de a scrie o recenzie si de a ajuta alti clienti sa ia decizii in cunostinta de cauza. Iata cateva indicatii pentru a profita la maximum de recenzia ta: Produsul a fost asa cum este descris? Este conform asteptarilor, da/nu, undeva intre? A fost eficient pentru destinatia sa? Este un produs pe care l-ai cumpara din nou sau l-ai recomanda prietenilor? Va rugam sa retineti:i-Vibe isi rezerva dreptul de a sterge continutul inselator sau inutil, continut care nu poate fi verificat sau continut referitor la produse care nu au fost achizitionate de la i-Vibe.

Scrie o recenzie