Pentru o experiență mai bună a utilizatorului Chrome, Firefox veya Microsoft Edge Vă recomandăm să utilizați versiuni actualizate ale browserelor, cum ar fi.

0757 022 012

Luni - Vineri 09:00 - 17:30

Activitate sexuală

2022-05-28

Ce este activitatea sexuală?

Activitatea sexuală se referă, de obicei, la practicile asociate cu sexul penetrativ sau fără penetrare. Această practică include în mod normal o anumită formă de intimitate fizică care culminează adesea cu ejacularea spermei și orgasmul. În timp ce indivizii au moduri diferite de a-și exprima sexualitatea, aceste practici au aproape întotdeauna ca rezultat schimbări fiziologice și psihologice care decurg din excitare. Această activitate implică, de asemenea, practici concepute pentru a excita sau stimula sexual un individ sau un grup de persoane.

Din punct de vedere medical, practicile sexuale între oameni au aspecte emoționale, cognitive, biologice și sociologice. Procesul de conexiune, de exemplu, urmează adesea după majoritatea formelor de activități sexuale între indivizi care și-au dat consimțământul. Aceste practici pot varia în funcție de orientarea sexuală a persoanei, cum ar fi heterosexualitatea, pansexualitatea, homosexualitatea sau bisexualitatea. Activitățile sexuale cuprind, de asemenea, totul, de la preludiu la penetrare. Cele mai comune forme de practici homosexuale și heterosexuale includ, dar nu se limitează la, penetrarea anală și vaginală, felația, cunnilingus și frottage.

Dintr-o perspectivă evolutivă, oamenii se angajează în aceste activități în scopuri reproductive. Cu toate acestea, potrivit lui Alex Comfort, autorul cărții The Joy of Sex, activitățile sexuale sunt strâns legate de aspectele recreative, reproductive și relaționale. De exemplu, în timp ce unii oameni se abțin complet de la sex în conformitate cu confesiunea religioasă, altor persoane le place să se dedice diverselor tipuri de practici sexuale cu mai mulți parteneri. În astfel de cazuri, gradul de conexiune emoțională este scăzut sau inexistent.

Un studiu efectuat pe studenți a arătat, de asemenea, că activitățile sexuale între tinerii adulți încurajează o stimă de sine și o conexiune emoțională sporită. În acest sens, terapeuții recomandă adesea cuplurilor să se dedice unei intimități sexuale regulate și, în consecință, să stimuleze legătura emoțională. Plăcerea fizică este, de asemenea, considerată ca fiind forța motrice din spatele tuturor tipurilor de practici sexuale.